Medicinska sestra prodavala metadon ovisnicima koji su se liječili u Domu zdravlja

Radiosarajevo.ba
Medicinska sestra prodavala metadon ovisnicima koji su se liječili u Domu zdravlja
Medicinska sestra zaposlena u gradskoj bolnici u Boru (Srbija) uhapšena je zbog sumnje da je zavisnicima prodavala metadon.

MUP Srbije je saopćio da su pripadnici Odjeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji s Policijskom upravom u Boru uhapsili M.P. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela "zloupotreba službenog položaja i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Uhapšena, inače medicinska sestra u Domu zdravlja Bor, koja je imala obavezu davanja metadonske terapije ovisnicima od narkotika, sumnjiči se da je prepisane doze metadona razblaživala, a preostalu količinu prodavala, precizira se u saopćenju.

Sumnja se da time zavisnici od narkotika, koji su se liječili, nisu dobijali potrebnu količinu metadona, već su morali da ga kupuju od nje.

Policija je M. P. uhapsila prilikom prodaje dvije doze metadona jednom od heroinskih ovisnika koji se liječi u Domu zdravlja Bor.

Po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije, izjavio je da su pojedinci poput medicinske radnice iz Bora bruka za profesiju.

Najavio da će Ministarstvo zdravlja već danas izdati nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lekova koji su "interesantni" za narkomane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije