Masovna hapšenja u Srbiji, raspisana Interpolova potjernica za desnom rukom Bojovića

AA
Masovna hapšenja u Srbiji, raspisana Interpolova potjernica za desnom rukom Bojovića
Foto: Screenshot / Filip Korać
Filip Korać za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica, označen je kao desna ruka Luke Bojovića, koji je blizak škaljarskom klanu.

 U javnosti se spekulisalo da je Korać u decembru 2017. godine bio umiješan u nerede na Partizanovom stadionu, tokom derbija sa Crvenom zvezdom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je izjavio da je za Koraćem raspisana potjernica, ali nije rekao zbog čega policija traga za njim, već je samo naveo da je "učesnik u organizovanju najtežih krivičnih djela".

Na pitanje da li među oko 150 danas uhapšenih ima i pripadnika kavačkog klana, s obzirom na to da su se u medijima pojavila imena osoba bliskih škaljarskom klanu, Stefanović je kazao da država jednako goni sve.

On je dodao i da trenutno u Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan i da je veći broj njegovih članova uključen u kriminalne aktivnosti.

Škaljarski i kavački klan su, kako su pisali mediji, u ratu od 2014. zbog sukoba oko droge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije