Masakr koji ni najstariji ne pamte: Vukovi zaklali ovce, sve snimile kamere

Radiosarajevo.ba
Masakr koji ni najstariji ne pamte: Vukovi zaklali ovce, sve snimile kamere

Nadomak Splita vukovi su zaklali ovce, mještani kažu da ni najstariji ne pamte ovakvo što, navodi Slobodna Dalmacija.

„Ovo je pravi masakr. Ovako što nije zabilježeno u zadnjih sto godina. Ni najstariji ne pamte da su u naše mjesto ušetali vukovi i pričinili ovakav pokolj“, rekao je za navedeni medij devetnaestogodišnji Frane Barić iz Tugara kojem su krvoločne zvijeri pričinile štetu zaklavši deset ovaca i jedno jagnje.

Stado od tridesetak ovaca nalazilo se u staji nekih stotinjak metara od prvih kuća, ali ni blizina ljudi i naselja nije spriječila vukove da kroz prozore uđu u staju i ostave za sobom prizor iz horor filmova.

Intezivniji problemi s ovim predatorima počeli su se pojavljivati nakon požara od prošlog ljeta. Od tada su vukovi u ovdje napadali nekoliko puta, ali nikada sa ovakvim posljedicama.

Barić je rekao: „Nekoliko životinja mi je stradalo na ispaši, ali do sada nije zabilježeno da su došle u sred sela niti dvadeset kilometara od splitske rive. Nadzorna kamera snimila je jednog vuka u blizini staje. Najvjerojatnije taj isti ili više njih uskočili su kroz otvoreni prozor i pričinili ovakav strašni pokolj. Neki govore da se zbog požara ili nedostatka hrane u njihovim staništima vukovi spuštaju sa okolnih brda, meni je sada svejedno.“

Barić je za Slobodnu Dalmaciju izjavio da vjeruje u sistem, da su mu braća otišla van zemlje i da sad ne za šta da radi: : “Najbolje bi bilo pokupiti svoje stvari i uputi se za svojom braćom"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije