Marin Strmota podnio ostavku: Hrvatska izumire, ovo je najgore stanje države

Radiosarajevo.ba
Marin Strmota podnio ostavku: Hrvatska izumire, ovo je najgore stanje države
PrtScr / Marin Strmota
Državni sekretar u Ministarstvu demografije Hrvatske Marin Strmota na konferenciji za novinare neočekivano je podnio ostavku nakon predstavljanja novih demografskih mjera.

Rekao je da Hrvatska izumire i da je stanje "najgore otkad postoji država".

Strmota je podnio ostavku nakon što je hrvatska ministrica Nada Murganić novinarima predstavila zaključke sjednice Vijeća, i to nakon što se složio s ocjenom novinara da su gotovo identični zaključci predstavljeni i prije tri mjeseca, nakon 3. sjednice Vijeća.

"Točno, slažem se s vama, i ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi, kao demograf, mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire. Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj od kad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge i roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom. Hvala vam lijepa", rekao je Strmota i napustio konferenciju za novinare.

Hrvatska ministrica Nada Murganić na njegovu je ostavku izjavila kako ništa nije znala.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije