Manijak pokušao silovati djevojku u Zagrebu, koja je pala u nesvijest

Radiosarajevo.ba
Manijak pokušao silovati djevojku u Zagrebu, koja je pala u nesvijest

Neđib O. (33) iz Zagreba, inače zaposlen u Njemačkoj, optužen je za krivično djelo bludnih radnji u Selcu gdje u posljednje vrijeme prodaje robu. Navodno je imao ozbiljnu namjeru iskoristiti djevojku za spolni odnos u kasnim večernjim satima 13. jula, piše Novi list.

Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru koji mu je odredio Županijski sud u Rijeci zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Neđib je nasrnuo na 18-godišnju djevojku koja se nalazila blizu autobusne stanice u Selcu, na Jadranskoj magistrali.

Djevojka je izgubila svijest što je optuženi pokušao iskoristiti kako bi s njom imao spolni odnos. Plan mu je propao kad se djevojka osvijestila, odgurnula ga i obukla se. Kad je pokušao ponovno nasrnuti na nju, ona ga je uhvatila za vrat i tako se odbranila.

Priveden je na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo gdje je, kao i u policiji, negirao događaje. No, istražni mu je zatvor određen jer je Neđib višestruko osuđivan, u čak osam navrata, u razdoblju od 2005. do 2016. godine, zbog delikata na području Zagreba, gdje ima prijavljeno prebivalište, te u Njemačkoj, gdje je, po vlastitom iskazu, zaposlen.

Radilo se o imovinskim deliktima, razbojništvu i nanošenju teških povreda, a kako doznaje Novi list iz izvora bliskih sudu, sedam su mu puta izricane bezuslovne kazne zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije