Maloljetnjik osumnjičen za ubistvo djevojke u Nikšiću

Radiosarajevo.ba
Maloljetnjik osumnjičen za ubistvo djevojke u Nikšiću
Foto: Onogošt / Maloljetnjik osumnjičen za ubistvo djevojke u Nikšiću

Crnogorska policija rasvijetlila je ubistvo osamnaestogodišnje Nikšićanke K.R, čije tijelo je pronađeno jučer u blizini brane jezera Krupac, u Kočanima.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni za ovo ubistvo je sedamnaestogodišnji Nikšićanin.

On je prema saznanjima CdM-a uhapšen nakon što je policija provjerila telefonsku prepisku između njega i žrtve.

Iz Uprave policije su saopštili da će povodom rasvjetljavanja ubistva K.R. danas u 14 sati održati konferenciju za novinare, na kojoj će govoriti pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Tihomir Goranović i državni tužilac Višeg državnog tužilaštva Danka Ivanović Đerić.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, tijelo nesretne djevojke bilo je okrenuto licem prema zemlji i na potiljačnom dijelu glave vidljiva je povreda i tragovi krvi.

Zbog toga je policija sinoć blokirala grad i pojačala kontrole. Tijelo je oko 18.30 sati pronašao mještanin Kočana, koji je u neposrednoj blizini čuvao stoku i odmah je pozvao policiju. K.R. je pronađena iza krupačke brane, u kanalu u topolama, a mještanin koji je pronašao policiji je ispričao da u tom kanalu posljednjih mjeseci nema vode.

Djevojka je učenica nikšićke Prve srednje stručne škole i, kako saznaje Dan, od ranog djetinjstva živjela je sa očevom sestrom i njenim suprugom u centru grada, u Ulici Dragice Pravice. Iz njihovog stana, navodno, izašla je u četvrtak, 5. septembra, od kada se više nije vraćala kući, niti se porodici javljala na telefonske pozive.

Njen nestanak policiji prijavila je majka koja je sinoć u pratnji inspektora došla na mjesto događaja i identifikovala tijelo. Nakon toga vidno potresena žena prevezena je u nikšićku Opštu bolnicu, gdje joj je pružena medicinska pomoć.

Do kasno u noć uviđaj su obavljali pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti u prisustvu Višeg državnog tužioca Suzane Milić. Obavljanje uviđaja umnogome je ometao mrak, pa su pripadnici lokalne Službe zaštite i spasavanja dovezli vatrogasno vozilo s reflektorima kako bi osvijetlili teren.

Policija je sinoć, kako saznaje Dan, obavila razgovore s članovima uže porodice kako bi prikupila osnovne informacije o K.R. i njenom kretanju u danima prije nestanka. Po nalogu VDT-a Milićeve, tijelo nesrećne djevojke danas će biti prevezeno u podgorički Klinički centar radi obdukcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije