Malena, cijeli region je uz tebe: Mila stigla na liječenje u SAD

Radiosarajevo.ba
Malena, cijeli region je uz tebe: Mila stigla na liječenje u SAD
Foto: Marko Prpić/Pixsell / Mila Rončević s roditeljima prije polaska na liječenje u SAD

Dvogodišnja Mila Rončević, čija je borba za život ujedinila region, sinoć je stigla u Philadelphiju i provela je svoju prvu noć u bolnici gdje nastavlja liječenje. 

Sretno, malena: Mila u utorak putuje u SAD na liječenje

Put u Sjedinjene Američke Države je podnijela dobro, stigla je razigrana i raspoložena. Dočekao je ljekarski tim i odmah po dolasku počele su pretrage. Na čelu liječničkog tima je dr. Richard Aplenc, stručnjak za rijedak oblik leukemije od kojeg Mila boluje, piše HRT

Milin otac kazao je kako je jedna faza za njih završena, a pred njima je faza prave borbe.

"Mila je jako dobro, vesela je i dobre volje. I dalje je drži vjera i ljubav hrvatskog naroda koji se i ovdje javlja u velikom broju. Ljudi nas prepoznaju i zaustavljaju na ulici", kazao je Marin Rončević, Milin otac.  

Podsjetimo, malena Mila Rončević, dvogodišnja djevojčica iz Rijeke, koja se bori s rijetkim oblikom leukemije i kojoj je najveća šansa za život iznimno skupo jednogodišnje liječenje u Philadelphiji.

Za tretman joj je potrebno 15 miliona kuna (oko 4 miliona KM). Uplate i donacije u humanitarnoj akciji za Milu višestruko su premašile očekivanja i iznos potreban za troškove liječenja. Prikupljeno je, naime, više od 37 miliona kuna (skoro 10 miliona maraka).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije