Majci i dadilji zlostavljanog dječaka prijeti do 8 godina zatvora

Hina
Majci i dadilji zlostavljanog dječaka prijeti do 8 godina zatvora
Foto: politikaplus.com / Klaićeva bolnica u Zagrebu

Majka i dadilja dječaka koji je od subote u Klaićevoj bolnici u Zagrebu s povredama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja, zadržane su u policijskom pritvoru i kazneno prijavljene za povredu djetetovih prava.

Zagrebačka policija u utorak je saopćila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom koju sumnjiči za povredu djetetovih prava po dva stavka Kaznenog zakona i 20-godišnjakinje osumnjičene za isto nedjelo, ali po još težoj kvalifikaciji.

Kazna do osam godina zatvora

Za najtežu povredu djetetovih prava zakon predviđa kaznu i do osam godina, dok je najmanja kazna šest mjeseci zatvora.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu", kažu u policiji.

Majka i dadilja dječaka su u ponedjeljak uhapšene, a nakon noći u pritvoru očekuje ih ispitivanje u tužilaštvu.

Ministrica Nada Murganić ranije je izrazila zgražanje ovim slučajem rekavši kako to "ne može ljudskom umu biti pojmljivo". Istaknula je kako su dječaka sustavno zlostavljali jedna ili više osoba, a pritom ga je zanemarivala majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije