Mafijaški obračun u Beogradu: Brat Vlade Japanca izrešetan s 15 metaka

Radiosarajevo.ba
Mafijaški obračun u Beogradu: Brat Vlade Japanca izrešetan s 15 metaka
Foto: e-stock.us/MUP Srbije / Ubistvo u Beogradu
Blažo Đurović ubijen je sinoć u Beogradu ispred kuće svog brata Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac.

Đurović je dovezao brata Sašu i njegovo maloljetno dijete do kuće na Dušanovcu, a nakon što su oni ušli u dvorište napadač je prišao s džipom do Đurovićevog BMW-a i ispalio u njega 15 metaka. Blažin brat je čuo rafale i pokušao da pomogne, ali je bilo kasno.

Ubijeni ima dosije s više od deset krivičnih dijela među kojima su otmica, iznuda, razbojništva, krađe, posjedovanje nelegalnog oružja...

"Saša je razbio staklo na vozačkim vratima i pokušao da izvuče brata iz kola, ali Blažo je već bio mrtav. Policija i Hitna pomoć mogli su samo da konstatuju smrt", naveo je izvor.

Ubica i saučesnik potom su se odvezli do naselja Kumodraž gdje su zapalili vozilo. U gepeku izgorjelog BMW-a X5 pronađena je puška kojom je najvjerovatnije likvidiran Đurović.

Blažo i Saša su braća po majci Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac, koji je devedestih važio za žestokog momka u Beogradu. Povezivali su ga i sa Zemunskim klanom, a sumnjičen je da je 2000. godine u Budvi učestvovao u atentatu na Vuka Draškovića. NAkon šest mjeseci pušten je na slobodu jer nije bilo dovoljno dokaza protiv njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije