Lažni MMA borci s Balkana uhapšeni u Rumuniji: U cisternoj 12.500 boksova cigareta

Radiosarajevo.ba
Lažni MMA borci s Balkana uhapšeni u Rumuniji: U cisternoj 12.500 boksova cigareta
Foto: Pressalert / Lažni MMA borci s Balkana uhapšeni u Rumuniji: U cisternoj 12.500 boksova cigareta

Petorica srbijanskih državljana, među kojima i četvorica navodnih MMA boraca, uhapšeni su nedaleko od Temišavara, jer su u cisterni umjesto plina prevozili 12.500 boksova cigareta!

Policija je zaustavila cisternu beogradskih tablica, firme "Trans Gas Crane 2006 DOO" koja je u Rumuniju ušla preko prijelaza kod grada Žambolija.

Od vozača su tražili da provjere cisternu, a vozač je pokušao da ih prevari, tvrdeći da je rezervoar pod pritiskom, pošto, navodno, prevozi plin. 

Međutim, policajci su bili uporni i otkrili su ogromno skladište cigareta "ašima", koje su među najtraženijima na crnom tržištu. U Mercedesu A klase, koji je bio u pratnji cisterne, bila su četiri MMA borca, koji su nadgledali cisternu.

Rekli su da idu na takmičenje, ali nisu znali da kažu ni gdje se niti kada se održava to takmičenje, zbog čega su odmah bili sumnjivi, pišu beogradski mediji.

Vađenje cigareta trajalo je cijelu noć, jer su kutije bile pažljivo postavljene u prazna mjesta u rezervoaru.

"Da cisterna nije služila za prijevoz nafte ili plina, dokaz su unutrašnji zidovi koji su potpuno zahrđali", naveli su lokalni mediji.

Sumnja se da je njihov cilj bio da cigarete dostave partnerima, a zatim da se vrate u Srbiju. Grupa je, kao se sumnja, to radila na svakih 15 dana, a cigarete su iz Crne Gore stizale u Srbiju, a potom su transportirane u Rumuniju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije