Kušćeviću ukinut imunitet: Bivšem ministru prijeti 10 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Kušćeviću ukinut imunitet: Bivšem ministru prijeti 10 godina zatvora
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL / Lovro Kušćević

Bivšem ministru uprave i saborskom zastupniku HDZ-a Lovri Kuščeviću Mandatno-imunitetna komisija jednoglasno je izglasala ukidanje imuniteta. Raspravljalo se o zahtjevu DORH-a za skidanje imuniteta i davanju odobrenja za pokretanje krivičnog postupka zbog zlouporabe položaja i ovlasti protiv Kuščevića, piše Net.hr.

“Predlažemo da se Kuščeviću ukine imunitet”, rekao je predsjednik Komisije Žarko Tušek. Uslijedila je rasprava.

Gordan Maras (SDP) upozorio je kako je Kuščević bio najbliži suradnik premijera Plenkovića. Kazao je kako od premijera, ako se optužnica potvrdi, očekuje da podnese ostavku.

Ivan Pernar je na sjednicu stigao u majci “HDZ lopovi, lopine”.

Ivan Pernar - undefined

Ivan Pernar u majici: 'HDZ lopovi, lopine'

Kuščevića Državno odvjetništvo (DORH) tereti za dva krivična djela protiv službene dužnosti – zloupotrebu položaja i ovlasti zbog čega mu prijeti zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Kuščevića se tereti za dvije izmjene prostornog plana kada je, između ostalog zemljište njegove supruge prenamijenjeno iz poljoprivrednog u građevinsko.

DORH će ga moći ispitati

Tereti ga se i za zloupotrebu položaja i ovlasti pri dodjeli stanova POS u Nerežišćima gdje je Kuščević bio načelnik.

Nakon skidanja imuniteta, Kuščević neće biti uhapšen. Naime, za pritvor saborskog zastupnika DORH mora opet tražiti skidanje imuniteta. Za sada je u Sabor stigao tek zahtjev za pokretanjem istrage kako bi se bivšeg ministra moglo ispitati u svojstvu osumnjičenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije