Krvavi put ubice iz Jabukovca: Kako je Davor Pernić likvidirao svoje žrtve

Radiosarajevo.ba
Krvavi put ubice iz Jabukovca: Kako je Davor Pernić likvidirao svoje žrtve
Foto: Privatna arhiva / Davor Pernić

Krvavi put Davora Pernića (35) iz Jabukovca u Srbiji, osumnjičenog da je ubio četvoročlanu porodicu Kazimirović, vodio ga je od njegove kuće u selu do više kilometara udaljenog salaša žrtava, a potom do očevog salaša na drugom kraju Jabukovca, gdje je sakrio oružje, piše Blic.

Misterija kod Negotina: Niko ne zna kako su ubijene četiri osobe

Osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu Davor Pernić prešao je, kako se sumnja, gotovo 15 kilometara samo u jednom smjeru, od kuće ubijenih Raje Kazimirović i njegove porodice u mjestu Valja Vratne do salaša svog oca Slaviše kako bi u njegovoj blizini, u bagrenjaku, poslije stravičnog zločina sakrio oružje kojim je ubio Raju (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

"Blic" je, na osnovu dosadašnjih saznanja iz istrage, rekonstruisao krvavi put ubice.

Mještani za masakr u Negotinu okrivljuju poznatog kriminalca

Davor Pernić sa babom i dedom živi u centru sela Jabukovac, dok njegov otac živi sam na salašu u Pojana Lungi, oko devet kilometara udaljenom mjestu iznad Jabukovca. Put ka Pojana Lungi nije asfaltiran, već ide kroz šumu, a na vrhu puta nalazi se nekoliko nepristupačnih salaša čiji se vlasnici bave poljoprivredom i uglavnom voze traktorima.

Jeziva misterija u Srbiji: Policija sumnja da je cijelu porodicu ubio plaćenik

U krvavi pir Davor je, kako kažu izvori "Blica" iz istrage, krenuo iz centra Jabukovca, gdje živi, ka kući Kazimirovića, koji su živjeli oko pet kilometara udaljeni odatle u planinama okruženi šumom i dosta izolovani. Prvi njihov komšija ujedno i najbliži putu jeste S. M., koji je saslušan u okviru istrage četvorostrukog ubistva, a s kojim se Raja svojevremeno sudio jer mu je preprečio put ka drugom salašu. U toj kući reporteri "Blica" dan nakon hapšenja Davora nikoga nisu zatekli.

Prema saznanjima, Pernić je prije nego što je upao na salaš Kazimirovića, sa skrivenog mjesta sa kog se vidi kuća žrtava, osmatrao kada će Raja Kazimirović otići sa imanja da bi upao na salaš i opljačkao njegovu nemoćnu i staru majku Dragicu, ne znajući da su tu i Ljubinka i Dragana.

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije