Kosor poslala oštru poruku Grabar-Kitarović: To joj ne smijemo dopustiti

Radiosarajevo.ba
Kosor poslala oštru poruku Grabar-Kitarović: To joj ne smijemo dopustiti
Foto: Wikimedia/Pixsell / Kosor - Grabar-Kitarović

Bivša premijerka i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor je na Twitteru komentarisala izjavu kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu zemlje Kolinde Grabar-Kitarović da je "spremna život staviti na kocku zbog Hrvatske".

Izjava Grabar-Kitarović je uslijedila nakon što je autobus izbornog štaba, u kojem je bila i ona, udario u automobil u kojem su bili majka i maloljetna kćerka. Vozač autobusa je nastavio voziti bez obzira na to što je uzrokovao nezgodu.

Autobus u kojem je bila hrvatska predsjednica udario vozilo pa "produžio"

Zatim je Kosor na Twitteru napisala:

"Veli kandidatkinja čiji je autobus zviznuo auto s majkom i djetetom u njemu, da je spremna 'život staviti na kocku zbog Hrvatske'. Ajme. To joj ne smijemo dopustiti."

Autobus je 10. decembra udario u automobil u kojem su bile Silvija Soldo i njena kćerka. Nezgoda se desila u Malom Bukvcu.

Soldo je u razgovoru za televiziju RTL rekla da joj se aktualna predsjednica izvinila "sto puta" i da joj je ponudila zamijensko vozilo dok njeno ne bude popravljeno.

Nakon udesa: Kolinda vlasnici automobila ponudila zamjensko vozilo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije