Kosor: Čović slavi ideje koje su protiv BiH i veličaju zločince

Radiosarajevo.ba
Kosor: Čović slavi ideje koje su protiv BiH i veličaju zločince
Arhiv / Jadranka Kosor i Dragan Čović

Čovićev pakt s Dodikom neće zaštititi Hrvate u Bosni i Hercegovini i neće toj zemlji, našoj prvoj susjedi, osigurati europski put, stabilnost i prosperitet, to smatra Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Hrvatske.

“Sudjelovanje čelnika bilo koje stranke koja se načelno zauzima za europske vrijednosti i zaštitu Hrvata i hrvatskih interesa u BiH, teško je spojivo sa slavljenjem neustavnog dana i veličanjem zločinaca koji su u Hrvatskoj osuđeni zbog neprijateljskih djelovanja protiv hrvatskog naroda. To je ujedno bilo i slavljenje ideja Milorada Dodika koji ne priznaje Bosnu i Hercegovinu, iako je izabran u Predsjedništvo BiH i koji je odgovoran i za vrijeđanje biskupa Komarice, ali i čovjek koji je i dalje na crnoj listi SAD-a”, kazala je Kosor za Vijesti.ba.

Ona je podvukla da je Hrvatska članica NATO saveza, a Dodik mu se protivi, Hrvatskoj su SAD partner, a Dodik je tamo na crnoj listi.

Unatoč svemu tome, za Dragana Čovića Dodik je jamstvo europskog puta BiH, iako je jedna od temeljnih vrijednosti EU vladavina prava koju Dodik, slaveći kao junaka npr. Mladića, naravno ne priznaje. Mi iz Hrvatske imamo pravo na te činjenice upozoravati upravo zato što smo članica Europske unije, pa je logično bilo da se toj proslavi nitko od veleposlanika iz EU nije odazvao. Osim hrvatskog veleposlanika koji je, valjda, gledao što radi dojučerašnji član Predsjedništva BiH. Hrvatski dužnosnici osudili su veleposlanikov odlazak u Banju Luku, a u nazočnost Čovićevu se nisu htjeli miješati”, dodala je Kosor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije