Kontroverzni Thompson dao podršku Grabar-Kitarović: Zaustavimo komuniste!

Radiosarajevo.ba
Kontroverzni Thompson dao podršku Grabar-Kitarović: Zaustavimo komuniste!
Foto: EPA-EFE / Marko Perković Thompson

Kontroverzni pjevač Marko Perković Thompson je uoči drugog izbornog kruga za predsjednika Hrvatske podršku dao kandidatkinji Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolindi Grabar-Kitarović.

Riječi podrške je napisao na svom Facebook profilu.

"Pozivam Vas da iziđete na izbore, jer neizlaskom na izbore ostavljate veću mogućnost komunistima da pobjede", napisao je.

Komentarisao je stav onih koji pozivaju na poništavanje listića. Među onima koji su to učinili je njegov prijatelj, pjevač i trećeplasirani kandidat u prvom krugu Miroslav Škoro. Škoro je pozvao svoje glasače da u drugom krugu, kako je rekao, dopišu broj tri i glasaju za narod. Tvrdi da će on to učiniti.

"Također Vas pozivam da ne nasjednete na nagovaranja onih koji Vas pozivaju da poništite svoj glasački listić. Na to Vas mogu nagovarati samo oni kojima je ego i privatni interes važniji od intresa Hrvatske, jer svaki nevažeći listić daje veliku šansu komunistima da ponovo dođu na Pantovčak", smatra Thompson.

Zatim je istakao:

"Izađimo na izbore i tako zajedno zaustavimo komuniste u njihovom pohodu na Pantovčak koji bi im poslužio kao startna pozicija za nastavak kriminalizacije Domovinskog rata i svih vrijednosti do kojih mi držimo."

Drugi izborni krug će biti održan u nedjelju, 5. januara.

U prvom krugu je prvi bio kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) i još 12 političkih stranaka Zoran Milanović. Imao je oko tri posto više glasova od aktuelne predsjednice Grabar-Kitarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije