Komentar Zorana Šprajca: Dodik i Čović - jedna duša, dva tijela

Radiosarajevo.ba
Komentar Zorana Šprajca: Dodik i Čović - jedna duša, dva tijela
PrtScr / Komentar Zorana Šprajca: Dodiku i Čović - jedna duša, dva tijela

Urednik na RTL-u Zorana Šprajca poznat je po britkom jeziku. On je sinoć u “RTL Direktu” komentirao susret Dragan Čović i Milorada Dodika na proslavi dana RS-a u Banjoj Luci, koji je Ustavni sud u BiH proglasio neustavnim i diskriminirajućim za Hrvate i Bošnjake.

Pritom je ministra Kuščevića i Medveda podsjetio kako je Čović prvi čovjek stranke koju sestrinska u Hrvatskoj obilato donira nakon prikupljanja glasova Hrvata na tamošnjim izborima. Tim novcem, podvukao je Šprajc, Čović gradi političku karijeru, ali i svoje nekretnine.

“Ali uz hrvatske novce Čoviću se jednako milo milovati i s Miloradom. Dodik je sve ono što bi Čović htio biti – predsjednik paradržave, u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države.

A Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s BiH Ustavom: mali hrvatski gnom koji će mu laštiti cipele.

Aha, sad se vi pitate a gdje su tu bosanskohercegovački Hrvati? Pa i Čoviću netko mora ulaštiti cipele, ne postoji on zbog njih nego oni zbog njega”, zaključio je Šprajc u svom komentaru.

Video možete pogledati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije