Predsjednica Hrvatske u žiži: Rekla da se nije srela sa Dačićem, UN je raskrinkale

Radiosarajevo.ba
Predsjednica Hrvatske u žiži: Rekla da se nije srela sa Dačićem, UN je raskrinkale
PrtScr / Kolinda Grabar Kitarović i Ivica Dačić u zgradi UN-a

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović demantovala je da se sastala sa šefom srpske diplomatije i prvim podpredsjednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem u New Yorku. Rekla je to Kolinda i masno slagala, piše Espreso.

Kabinet predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović saopćio je da u New Yorku nije održan bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

"Hrvatska delegacija je srpsku srela na hodniku, kao i desetine drugih. Ako predsjednica nekog pozdravi, to nije bilateralni sastanak", komentar je iz Kabineta predsjednice na saopćenje srpskog Ministarstva vanjskih poslova.

Sastanka nije bilo niti je u planu, dodaju iz Kabineta predsjednice Hrvatske.

Međutim zvaničan site Ujedinjenih nacija demantuje predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

Naime, na samom početku video snimka koji je objavljen na East Riveru vidi se kako Kolinda Grabar Kitarović i Ivica Dačić razgovaraju u sali, a ne u hodniku. Svo vrijeme "stražu" im pravi hrvatski ministar.

U sali dok su Dačić i Kitarević razgovarali bili su i Donald Trump, Mike Pompeo, Mike Pence, António Guterres i ostali svjetski zvaničnici, te se nikako ne može reći da je ovaj sastanak bio u hodniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije