Kolinda i Milanović 2007. u emisiji Otvoreno: Evo kako su izgledali i pričali o BiH

Radiosarajevo.ba
Kolinda i Milanović 2007. u emisiji Otvoreno: Evo kako su izgledali i pričali o BiH
Foto: EPA-EFE / Milanović je porazio Grabar-Kitarović u velikim gradovima

Hrvatska je u nedjelju dobila novog predsjednika - Zorana Milanovića

U ne baš tako zanimljivoj  borbi  na predsjedničkim izborima u nama susjednoj Hrvatskoj, Milanović je u drugom krugu pobijedio aktulenu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

Sastali se Milanović i Kolinda: Evo o čemu su pričali

Sastali su se još uvijek aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i izabrani predsjednik Zoran Milanović. Potvrdili su to iz Ureda predsjednice. Poručili su kako je Grabar-Kitarović primila Milanovića na Pantovčaku te da se prilikom susreta razgovaralo o tranziciji predsjedničke dužnosti, prenosi Index.hr. Sastanak se održao u ranim popodnevnim satima.

Milanović će tako u narednih pet godina biti na Pantovčaku, a za Grabar Kitarović je pripremio mjesto ambasadorice. 

Zoran Milanović u Otvorenom 2007. godine - undefined

Printscreen: Zoran Milanović u Otvorenom 2007. godine

Zanimljivo, Grabar Kitarović i Milanović su se i sinoć sastali na Pantovčaku. Iz Ureda predsjednice poručili su kako je Grabar Kitarović primila Milanovića te da se prilikom susreta razgovaralo o tranziciji predsjedničke dužnosti.

Zanimljivo, njihova borba nije počela na predsjedničkim izborima 2019. godine, već mnogo ranije.  Njihovi sukobi nisu počeli tokom kampanje, nego mnogo ranije, barem ako je suditi snimci iz 2007. godine. 

Kolinda Grabar Kitarović u Otvorenom 2007. godine - undefined

Printscreen: Kolinda Grabar Kitarović u Otvorenom 2007. godine

Milanović je tada postao predsjednik SDP-a, a Kolinda je obavljala dužnost ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

Iako su prije 13 godina izgledali nešto drugačije, njihova rasprava zvučala je slično kao danas. I tada su govorili o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije