Kolinda Grabar-Kitarović u Orašju: Ja sam za jaku Hrvatsku i za jaku BiH

Hina
Kolinda Grabar-Kitarović u Orašju: Ja sam za jaku Hrvatsku i za jaku BiH

Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Orašje u BiH, gdje se družila s građanima, a obišla je i franjevački samostan u obližnjoj Tolisi.

Po dolasku u Orašje, Kolinda Grabar-Kitarović zapalila je svijeću kod spomenika hrvatskim braniteljima u parku u gradskom središtu, a potom se družila s građanima Orašja s kojima se rukovala, s nekima i fotografirala te zadržala u kratkom razgovoru poručivši kako je za jaku Hrvatsku i za jaku Bosnu i Hercegovinu.

Posjetila je i štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Rivijera. U Novom parku u Orašju upalila je svijeću kod spomenika velikanu hrvatskog glumišta Ivi Gregureviću.

U franjevačkom samostanu u Tolisi susrela se s gvardijanom fra Marijom Jurićem i tamošnjim franjevcima. S vjernicima se zadržala u razgovoru na ulazu u samostan koji je vjersko sjedište Posavljaka, a zbog muzeja i kulturno središte.

"Zadnjih četiri-pet godina mi Hrvati u Bosni i Hercegovini osjetili smo vjetar u leđa, i kao narod, i prostor, i htjeli smo zahvaliti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović uvjereni kako glasanjem za nju glasamo za jaku i pravu Hrvatsku koja nam treba, poglavito nama Hrvatima u Bosni i Hercegovini", izjavio je predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić.

Kolinda Grabar-Kitarović u Orašje je došla nakon predizbornih aktivnosti u Požegi i Pleternici. Podsjetimo, u nedjelju 5. decembra održava se drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, a glasači mogu birati između Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije