Kolinda Grabar-Kitarović opet o Komšiću: On je nametnut Hrvatima

Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar-Kitarović opet o Komšiću: On je nametnut Hrvatima
Foto: Marko Prpić/Pixsell / Kolinda Grabar-Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na svojem Twitter profilu komentarisala predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

"Gospodin Komšić nije izabran većinskom voljom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i personifikacija je preglasavanja Hrvata. Od njega se ne može očekivati zalaganje za jednakopravnost Hrvata kojima je nametnut, a očito ni bilo kakav napor na tragu poboljšanja međudržavnih odnosa", poručila je Grabar-Kitarović.

Reakcija Grabar-Kitarović je uslijedila nakon njene ovosedmične posjete Izraelu. Tokom posjete, list Jerusalem Post je objavio da je predsjednica Hrvatske istakla da je Bosna i Hercegovina pod kontrolom militantnog Islama.

Objava izraelskog lista je izazvala mnoštvo reakcija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Grabar-Kitarović je demantovala izjavu rekavši da ona to uopšte nije izjavila. Jerusalem Post je izbrisao sporni dio teksta.

Ovaj slučaj je dodatno pogoršao odnose između dvije zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije