Kolinda Grabar - Kitarović: A odakle vam to da mi je Mamić prijatelj?

Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar - Kitarović: A odakle vam to da mi je Mamić prijatelj?
FOTO: Arhiv / Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za RTL otkrila kako misli provesti svoje demografske mjere, a govorila je i o svom drugom mandatu na Pantovčaku, odgovorila je vidi li se na mjestu premijerke i na čelu HDZ-a, komentirala je i Aferu Hotmail te američko-ruski rat za Agrokor.

"Koliko košta hrvatska budućnost? To je pitanje koje postavljam prije svega kada je riječ o bitnom nacionalnom pitanju kao što je pitanje opstanka države. Postaviti temelje demografske, odnosno populacijske politike koja će se provoditi bez obzira na to koja stranka bila na vlasti i koja će biti primarno nacionalno pitanje", kazala je Grabar Kitarović.

Na pitanje o odnosima s premijerom Andrejom Plenkovićem, predsjednica je kazala kako je komunikacija mogla biti bolja te da će uložiti maksimalan napor da razgovara s premijerom.

Odgovarala je i na pitanja o Zdravku Mamiću, bivšem čelniku Dinama Zagreb, koji se nakon presude u Hrvatskoj nalazi u BiH a s kojim se navodno nije čula tri godine.

"Nepravomoćne presude ne komentiram niti osobne odluke bilo kojeg pojedinca. Nisam u kontaktu s njime preko dvije godine. Odakle vam da je Mamić moj prijatelj? U njegovom slučaju bi osobno, postupila u skladu sa zakonima i propisima ako se osjeća odgovornom u bilo čemu. Prije svega bih svoju odgovornost dokazala pred hrvatskim pravosuđem. Svako je nevin dok mu se ne dokaže krivica, znači pravomoćna presuda, ali područje u kojem to treba raditi je područje pravosuđa koje mora biti neovisno", kazala je predsjednica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije