Kolari kod Smedereva: Kolege je ogovarale, ona im sipala otrov u kafu

Radiosarajevo.ba
Kolari kod Smedereva: Kolege je ogovarale, ona im sipala otrov u kafu

Radnica Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Kolarima Sanja N. (41) iz sela Kolari kod Smedereva u Srbiji, uhapšena je zbog sumnje da je kolegama sipala otrov insekticid u kafu, prenosi portal Novosti.rs.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, ona nije imala konkretnu metu, već je htjela da ubije sve zaposlene. Srećom, unijete doze nisu bile smrtonosne. Navodno, motiv ovog jezivog zločina je - osveta, jer je bila predmet ogovaranja po firmi, dodaje portal.

Sanja, zaposlena na radnom mjestu stručnog saradnika u Fitosanitarnoj laboratoriji PSSS u Kolarima, prije zločina je navodno bila u ljubavnoj vezi za koju je saznao njen suprug.

Želeći da se odbrani, ona je mužu rekla da to nije bilo dobrovoljno već da je silovana.

"Njih dvoje su to prijavili policiji, pa je pokrenuta istraga. Ljubavnik je priveden i posle opsežnog ispitivanja utvrđeno je da nije bilo prisile. Sanja je zbog toga dobila krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje krivičnog djela", rekao je neimenovani izvor iz policije Novostima.

Prema njegovim riječima, ona je bila ubijeđena da je neko od kolega "otkucao" kod supruga, a sve se pogoršalo kada su počeli da je ogovaraju u firmi.

"Pošto je to malo mesto, sve se brzo pročulo. Sanja je postala predmet ogovaranja i glavna tema među zaposlenima u Fitosanitarnoj laboratoriji PSSS u Kolarima. Ogorčena, odlučila je da se osveti kolegama i sipa im otrov u kafu", objašnjava neimenovani izvor.

Otrovnu kafu je djelimično popilo troje ljudi - dva gosta i jedan zaposleni. Srećom, oni su odmah medicinski zbrinuti, a potom i liječeni nekoliko dana na Vojnomedicinskoj akademiji, nakon čega su pušteni kući. Odmah je stavljen katanac na ustanovu. U policiji je tokom naredna dva dana saslušano svih četrnaestoro zaposlenih.

"Stručnjaci Medicinskog fakulteta u Beogradu su ubrzo utvrdili da se u kafi nalazio insekticid - otrovna materija prve grupe koja je i u manjim koncentracijama smrtonosna", rekao je izvor "Novosti".

"Nakon hapšenja, po zahtevu tužioca, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati. Bit će saslušana, a potom će biti odlučeno o zahtevu za određivanje pritvora", navode "Novosti" pozivajući se na izvor iz Tužilaštva.

Zasad Sanja se sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije