Hrvatski mediji objavili identitet šefa poslovnice banke koji je pobjegao u BIH

Radiosarajevo.ba
Hrvatski mediji objavili identitet šefa poslovnice banke koji je pobjegao u BIH
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL / Poslovnica banke koja je opljačkana

Šef poslovnice banke u Vrlici uzeo je oko tri miliona maraka iz sefa i pobjegao u BiH.

Policija nad njim provodi kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo pronevjere.

Nakon što se 59-godišnji voditelj poslovnice S.D. u ponedjeljak nije pojavio na radnom mjestu, zaposleni su pokušavali stupiti u vezu s njim. U početku su posumnjali na to da je možda napadnut, a kad su otvorili sef, vidjeli su da je prazan. Zaposlenici su shvatili da je njihov voditelj poslovnice uzeo tri miliona maraka u domaćoj i stranoj valuti, u raznim apoenima.

Uprava banke o svemu je obavijestila policiju podnijevši kaznenu prijavu.

Voditelj poslovnice je nakon krađe novca nestao, a pretpostavlja se kako je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, S.D. je sef ispraznio najvjerojatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, to mu je dalo dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe. Pišu kako je prema neslužbenim informacijama dio novca ostavio jednom članu obitelji, koji ga je predao policiji.

Šef poslovnice koji je nestao s novcem je 60-godišnji ekonomski tehničar koji je gotovo cijeli radni vijek proveo na istim poslovima, u istoj poslovnici, kao njezin voditelj, samo što su se mijenjali nazivi banke.

Posljednjih godina imao je ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Poznavatelji i prijatelji kažu da mu je lov bio najveća ljubav i strast. Zbog sudjelovanja u nekim incidentima u lovu bio je izložen intervenciji policije, a iz istih razloga bio je i sudski procesuiran, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije