Knin: U pronalazak divljaka koji su pretukli Srbe uključile se i obavještajne službe

Radiosarajevo.ba
Knin: U pronalazak divljaka koji su pretukli Srbe uključile se i obavještajne službe

Glasnogovornica PU šibensko-kninske, Marica Kosor, kazala je za Večernji list da se intenzivno traga za počiniteljima divljaštva u kafiću u Uzdolju kod Knina.

Podsjetimo, napadači s palicama u rukama imali su fantomke na glavi zbog čega je teže utvrditi o kome je riječ.

Povrijeđeni vlasnik kafića vjeruje da su on i gosti napadnuti zbog srpske nacionalnosti za vrijeme gledanja utakmice Crvene Zvezde.

Drugi slučaj, onaj koji se dogodio isti dan u Đevrskama gdje se goste vrijeđalo po nacionalnoj osnovi i govorilo im se “da će Srbi opet bježati na traktorima”, riješen je jer je vlasnica kafića zapisala registarske tablice golfa u kojem su u kafić došla tri alkoholizirana mladića.

Dvojica od njih dobila su prijave.

Pomažu i sigurnosne službe

Zbog sakrivenog lica napadača koji su tukli goste policiji je istraga otežana.

Tokom napada je, kako su Večernjem listu rekli u kafiću, jednom od napadača fantomka pala s glave ili mu je skinuta.

Navodno policija ima opis tog mladića. Direktor policije je po nalogu premijera Andreja Plenkovića u petak u Kninu potvrdio da policija ima informacije i naznake o napadačima. Večernji list saznaje da su se u otkrivanje počinitelja uključile i sigurnosne službe.

Strukture su na tragu i prisluškuju se i telefoni. Očekuje se akcija policije odjednom prema svim počiniteljima”, rekao je Večernjaku izvor upoznat sa slučajem.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić ovaj je napad okarakterizirao kao “kukavički” te rekao da su uznemireni građani i hrvatske i srpske nacionalnosti. Kako kaže, Jelić očekuje od policije i pravosuđa da što skorije otkriju i počinitelje i oštro ih kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije