Kao u filmu 'Bure baruta': U Beogradu ukrao gradski autobus

Radiosarajevo.ba
Kao u filmu 'Bure baruta': U Beogradu ukrao gradski autobus
/ Foto: Novosti (P. Mitić)
Poznavaoci sedme umjetnosti sjećaju se scene krađe beogradskog gradskog autobusa u filmu Bure baruta srbijanskog režisera Gorana Paskaljevića.

Beograđani su u nedjelju navečer prisustvovali sličnoj sceni koja se, umjesto na filmu, odigrala u stvarnosti.

Novosti pišu da je pijani 41-godišnji muškarac inicijala N.G. (41) oko 19 sati ukrao autobus u Beogradu!

Iskoristivši situaciju dok je vozač bio u toaletu, neopaženo je sjeo za volan autobusa na prvoj stanici kod Omladinskog stadiona, i počeo da vozi preko Pančevačkog mosta. 

"Teturajući se, ušao je u prazno vozilo koje saobraća na liniji 105. Startovao je motor i jurnuo niz ulicu", prepričao je jedan od očevidaca.

Tokom sulude vožnje, nije se obazirao na svjetlosnu signalizaciju. Na prvom semaforu u Krnjači, u punoj brzini, zakačio je 49-godišnju ženu koja je čekala na pješačkom prelazu. Žena, bez vitalnih povreda, prebačena je u Urgentni centar.

Kradljivac autobusa nastavio je dalje. Ispred Poljoprivredne škole na Pančevačkom putu prošao je kroz crveno svjetlo i udario biciklistu, koji srećom nije povrijeđen. Patrola policije iz Borče krenula je u potjeru za njim i uspjela ga zaustaviti prepriječivši put.

N.G. je istrčao iz vozila, i teturajući pokušao da pobjegne organima reda. Ubrzo su mu stavljene lisice na ruke, ali on je nastavio da se opire, pišu Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije