Draginja Vuksanović prva žena kandidat za predsjednika Crne Gore

AA
Draginja Vuksanović prva žena kandidat za predsjednika Crne Gore

Predsjednička kandidatkinja Socijaldemokrate partije Crne Gore (SDP) Draginja Vuksanović predala je danas Državnoj izbornoj komisiji potpise podrške za kandidaturu na izborima za šefa države, koji će se održati 15. aprila. Vuksanović je do sada zvanično četvrti kandidat koji će učestvovati na izborima.

Draginja Vuksanović, prva žena koja se kandiduje za predsjednika Crne Gore od uvođenja višestranačja, zajedno sa partijskim kolegama je Državnoj izbornoj komisiji predala oko devet hiljada potpisa podrške. 

„Danas je važan dan za budućnost Crne Gore. Hvala svima koji su podržali moju kandidaturu. Potrebno je da ojačamo Crnu Goru i ubrzamo njen put u EU integracije. Savjesno i odgovorno ćemo brinuti o državnim resursima. U ostvarenju naših ideala nam je potrebna hrabrost. Pobijedićemo, jer nas koji žele dobro svima je mnogo više, a njih koji žele privilegije sebi i svojim porodicama je u Crnoj Gori sve manje“, kazala je Vuksanović. 

Na pitanje da li će u korist kandidata većine opozicionih partija Mladena Bojanića, povući kandidaturu, Vuksanović je poručila da neće, jer bi njeno odustajanje značilo sigurnu pobjedu kandidata DPS-a. 

Predsjednički izbori u Crnoj Gori biće održani 15. aprila, a kandidature se podnose do 26. marta. 

Prije Vuksanović, kandidature za predsjednika Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predali su i predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP) Hazbija Kalač, nezavisni kandidat Vasilije Miličković i lider stranke Prava Crna Gora Marko Milačić. 

Lider DPS-a Milo Đukanović potpise podrške predaće narednih dana, baš kao i bivši poslanik Mladen Bojanić, koga su predložile opozicione partije Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA. Podršku Bojaniću pružili su i Goran Danilović i Đorđije Blažić, koji su najavili svoje kandidature, koje su kasnije povukli. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije