Kanader ispustio 5 kubika vode na vatrogasce: "Molio sam Boga da ostanem živ"

Radiosarajevo.ba
Kanader ispustio 5 kubika vode na vatrogasce: "Molio sam Boga da ostanem živ"

Predsjednik DVD-a Pakoštane-Vrgada-Vrana, Ante Lokin jučer je tokom intervencije na požarištu Baštijun između Pakoštana i Vrane u susjednoj Hrvatskoj snimio spektakularan video, zbog kojega je umalo i nastradao.

Naime, na njega i ostale vatrogasce se obrušio kanader te svom silinom izbacio vodu ravno na njih. Pomoć zračnih snaga ih je prilično iznenadila, javlja 24sata.

“Gorjelo je 25 hektara niskog raslinja, ali je bilo opasno jer su u blizini kuće i maslinici. Izašli smo na teren s pet kamiona, džipom i dodatnom opremom. Odjedanput je vatra zahvatila dosta velik grm, plamen je išao šest metara u visinu pa smo zvali kanadere”, priča Lokin.

“Bio sam na kamionu na topu, a kolega u kabini ispod mene. Taman smo upalili pumpu i krenuli gasiti kad je odjedanput naletio kanader. U tom trenutku sam vidio da mi nema druge nego da izvadim mobitel i snimam. Sklupčao sam se na krovu kamiona i molio Boga da ostanem živ. Sagnuo sam glavu i jednom rukom držao mobitel. Ma to je bio čisti nalet adrenalina. Svi smo bili mokri, od glave do pete. Ali vatra je bila ugašena, što je jedino bitno. Moram pohvaliti iskusnog pilota jer je naglo okrenuo ulijevo i uspio me zaobići koliko je mogao pa me voda nije svom silinom udarila. Ipak je to pet kubika vode”, zaključuje šef pakoštanskog DVD-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije