Kako je Nebojša Glogovac preminuo tako brzo od saznanja da je bolestan

Radiosarajevo.ba
Kako je Nebojša Glogovac preminuo tako brzo od saznanja da je bolestan
FOTO: Screenshot / Nebojša Glogovac

Legendarni glumac Nebojša Glogovac (49) jedan je od 10 do 15 osoba oboljelih od karcinoma pluća kod kojih su se simptomi ove bolesti pojavili kasno kada je već bilo teško izboriti sa njom. Pobjedila je njena podmuklost.

Njega je bolest odnijela za samo dva meseca. Agresivan kancer pluća koji se "rodio" u njegovim plućima, brzo je matastazama napao i njegovu jetru zbog čega nije mogao da se operiše uprkos svim naporima ljekara.

" Bolest je takva, podmukla, a i kada ima simptome, nažalost, ona bude kasno otkrivena. Jer, ti simptomi najviše odgovaraju pušačkom bronhitisu ili hroničnom opstruktivnom bronhitisu pa ljudi kada imaju neku od te dve bolesti ne sumnjaju da je došlo do pogoršanja jer se znaci bolesti zaista preklapaju", kaže za Telegraf.rs jedan od stručnjaka za karcinom pluća koji je, inače, bio upoznat sa borbom Nebojše Glogovca.

Danas je kancer pluća jedno od najčešćih i najsmrtonosnijih malignih oboljenja.  Sa više od 5.500 obolelih i više od 4.500 umrlih Srbija zauzima neslavno drugo mesto u Europi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije