Josip iz Novog Travnika osvojio Eurojackpot u Hrvatskoj i postao milioner

Radiosarajevo.ba
Josip iz Novog Travnika osvojio Eurojackpot u Hrvatskoj i postao milioner
FOTO: EPA / Ilustracija

U subotu ujutro u hrvatskom ljetovalištu Vodice glavna vijest bio je dobitak na Eurojackpotu koji je izvučen u petak navečer. Dobitak je bio vrtoglavih 4.295.479,70 kuna (oko 1.130.000 KM), a uplaćen je upravo u ovom gradu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Milioner je nenadano postao Josip Marjanović koji u Vodicama živi od 1992. godine kada se u ovaj grad na Jadranu doselio iz Novog Travnika.

"Došao je rano jutros, čim sam otvorila i tražio da mu provjerim je li mu je listić dobitnik. Gurnula sam listić u aparat i na ekranu je pisalo da je listić dobitni, ali da se ne može isplatiti. To sam mu prenijela, a on je ostao skamenjen i u nekakvom pozitivnom šoku.

Pretpostavljan da je znao koji su brojevi izvučeni i da je osvoji milijunski iznos. Međutim, moj dojam je da je tek postao svjestan da je dobio veike novce, kada sam mu rekla da je listić dobitan. Inače, uplatio ga je u petak oko 14 sati. Stalno igra Eurojackpoct i stalno je listić uplaćivao zadnjeg dana prije izvlačenja", rekla je prodavačica u kiosku Tisak u Vodicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije