Još jedna glumica tvrdi da ju je reditelj prisiljavao na seks

1
Radiosarajevo.ba
Još jedna glumica tvrdi da ju je reditelj prisiljavao na seks
Foto: Arhiv / Ilustracija

Četiri Sarajke pokrenule su grupu ‘Nisam tražila‘, a u nekoliko sati zatrpale ih ispovijesti glumica iz četiri zemlje.

"Jedan hrvatski filmski redatelj govorio mi je u kafiću za šankom gnjusne stvari poput: 'A kako bi bilo da sad ti meni po...iš?' ili 'Hajde da se kr...emo u WC-u', nasrćući na mene i plazeći ispred mene u mom najintimnijem prostoru. Nakon što sam mu rekla da je dosadan, odvratan i da me ne zanima, dao si je za pravo da me slijedi van kada sam otišla udahnuti zraka.

I na ulazu u kafić pribio se na mene i bukvalno mi uvalio jezik u usta, nakon čega sam bila prisiljena odgurnuti ga od sebe. Glumica sam i zbog ovakvih ljudi i događaja sve više mi se gadi moj posao", jedno je od anonimnih svjedočanstva objavljenih na Facebook stranici "Nisam tražila", koja je pokrenuta nakon šokantne ispovijesti 26-godišnje glumice Milene Radulović koja je, s još nekoliko djevojaka, a među kojima su i maloljetnice, policiji prijavila da ih je silovao ili seksualno uznemiravao poznati srbijanski redatelj, scenarist te učitelj glume Miroslav Mika Aleksić (68), koji je u subotu uhapšen u Beogradu.

Mnoga svjedočanstva filmskih radnica iz regije, mukotrpna za čitanje, pojavljuju se nezaustavljivo na stranicama Nisam tražila i čini se da se u regiji upravo rađa domaća verzija pokreta #MeToo, piše Jutarnji list.

"Redatelj mi je otvoreno rekao da ću dobiti ulogu, ali samo ako ja isto tako učinim nešto lijepo za njega. Dok je to govorio, stavio mi je ruku na bedro, a kad sam je sklonila i otvoreno rekla da ne mislim spavati s njim za ulogu, rekao je da sam si upravo zabetonirala karijeru u cijeloj regiji", stoji u još jednom anonimnom zapisu, također pristiglim iz Hrvatske.

Inicijativu su pokrenule četiri kolegice, bivše studentice na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu: Ana Tikvić, Nadine Mičić, Matea Mavrak i Asja Krsmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije