Jezive scene eksplozije u Beogradu u kojoj je poginuo Strahinja Stojanović

Radiosarajevo.ba
Jezive scene eksplozije u Beogradu u kojoj je poginuo Strahinja Stojanović
Screenshot/Blic.rs / Likvidacija u Beogradu

U eksploziji na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih brigada u 12.15 sati, u džipu koji je odletio u vazduh poginuo je Strahinja Stojanović, a prema informacijama u vozilu se nalazila i 45-godišnja Kolumbijka.

Jezive fotografije nesreće pokazale su žrtvu kako nepomično leži na putu iza džipa, dok djevojka kleči pored njega.

Ovo je bio novi pokušaj ubistva Strahinje Stojanovića, na koga je 11. augusta u naselju Galenika već pokušan atentat. Tada je u eksploziji automobila u Ulici Svetozara Papića u Zemunu teško povrijeđena njegova prijateljica, bivša miss Marbelle Olatz Bilbao Gonzales.

Očevidac eksplozije s lica mjesta je istakao da je eksplozija bila snažna, a da je nakon njen uslijedila jeziva scena.

"Sjedio sam u kafiću sa drugarom nekih pedesetak metara od nesreće, kada se čula snažna eksplozija. Eksplozija je baš bila snažna, u trenutku sam pomislio da se obrušava nešto oko mene. Još nisam ni shvatio šta se desilo, kada se čulo zapomaganje i vrištanje djevojke, mislim da je Španjolka u pitanju, nije govorila srpski", rekao je svjedok eksplozije s lica mjesta i dodao:

"Momak je ležao na ulici, krvav, ta djevojka koja je bila sa njim u kolima, sjedila je pored njega i zapomagala. Ubrzo su stigli vatrogasci i policija, a momak i djevojka su prevezeni kolima Hitne pomoci. Momak je odvezen bez desne noge… Strašna eksplozija i jeziva scena, kaže svjedok događaja", prenosi Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije