Jedini preživjeli o tragediji koja je potresla region: Probudio me je vrisak

Radiosarajevo.ba
Jedini preživjeli o tragediji koja je potresla region: Probudio me je vrisak

"Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Vidio sam da je vozač otkopčao sigurnosni pojas jer nije mogao dohvatiti karticu za autoput. Ponovo sam zaspao, a probudio me je vrisak", ispričao je Dragan Vukičević, jedini preživjeli od četvero putnika iz nesreće na autocesti A3 za Telegraf.

Teška nesreća u Hrvatskoj: Poginule četiri osobe, među njima i dijete

"Vidio sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača. Trgnuo se i naglo okrenuo volan najprije ulijevo, a zatim udesno. Naletio je na ogradu, koja je automobil podignula u zrak, poletjeli smo poput aviona", ispričao je policiji Vučićević.

Škoda je proletjela u zaštitnu ogradu i udarila u kanal. Kazaljka se u trenutku sudara zaustavila na 140 km/h.

"Sljedeće čega se sjećam je prazan auto u kojem su sva vrata otvorena", opisao je jezive slike koje je vidio kad je poslije kratkog gubitka svijesti došao k sebi. Svi ostali koji su bili u automobilu preminuli su u nesreći. Među njima i 14-godišnji dječak, sin vozača i još jedan bračni par iz Beograda. 

Preživjeli Dragan, koji je prijevoz u Škodi pronašao na aplikaciji i krenuo u Ljubljanu tražiti posao jedini je bio vezan sigurnosnim pojasom.

U srijedu pola sata prije ponoći ušao je u Škodu za čijim je volanom bio preminuli Vladica Rašić i sjeo na mjesto suvozača. Kako je ispričao, noć prije puta je radio, umoran je sjeo u auto i zaspao. Probudio se tek na graničnom prijelazu, pa opet zaspao. 

"Niko na ovom dijelu autoputa, od Velike Kopanice do Bajakova, nije poginuo u zadnje tri godine, a ove godine već imamo petero mrtvih", rekli su radnici Hrvatskih autocesta koji su u četvrtak ujutro otklanjali posljedice teške saobraćajne nesreće, prenosi 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije