Detalji horora iz Hrvatske: Je li Jasminina majka krila užasnu tajnu 20 godina

Radiosarajevo.ba
Detalji horora iz Hrvatske: Je li Jasminina majka krila užasnu tajnu 20 godina
Foto: medjimurje.hr / Ilustracija

Bešćutnost, kriminalna volja i upornost, mogućnost utjecaja na svjedoke, od kojih su neki članovi njene najuže porodice, ali i šira rodbina, ključni su razlozi zbog kojih je Županijsko državno odvjetništvo Hrvatske tražilo za Smiljanu Srnec (45) određivanje istražnog zatvora od 30 dana.

Iza jezivog zločina u Međimurju kriju se dva motiva

Ispovijest svjedoka horora u Hrvatskoj: Otvorio sam zamrzivač na sekund i vidio tijelo

Osumnjičena, koja je od subote poslijepodne bila u PU međimurskoj u Čakovcu, jučer je oko 7.30 sati dovedena na ispitivanje u Državno odvjetništvo, što nije dugo trajalo. Prema preporuci branitelja, čakovečkog odvjetnika Krešimira Golubića, nije iznosila obranu, ali moguće je da je negirala kazneno djelo, piše Jutarnji list.

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu, koje je u istoj zgradi kao i varaždinski Županijski sud, odvedena je sutkinji istrage radi određivanja istražnog zatvora. Sutkinja je prihvatila zahtjev tužiteljstva i odredila joj istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela.

Naime, Smiljana Srnec 2016. godine pravomoćno je osuđena u čakovečkom Općinskom sudu radi lažnog prijavljivanja kaznenog djela razbojstva 2014. godine. I to je bio jedan od razloga za pritvor.

Prema rješenju o provođenju istrage, tužiteljstvo mora ispitati svjedoke, a među nekima od njih su i najbliža obitelj pa svi oni imaju i blagodat da mogu odbiti svjedočiti. To je mogućnost koju im pruža Zakon o kaznenom postupku, a najintrigantnije će biti tijekom istrage vidjeti hoće li Smiljanina i Jasminina majka svjedočiti u istrazi ili će otkloniti tu mogućnost. Kad će ona biti ispitana zasad nije poznato, ali s obzirom na to da živi u inozemstvu, moguće je da će tužiteljstvo htjeti žurno ispitati majku osumnjičene. A upravo se svi pitaju je li majka dviju djevojaka znala za užasnu tajnu koju je kuća u Novoj 29 skrivala gotovo 20 godina.

Ona bi vjerojatno ovih dana trebala biti ispitana kao svjedok u istrazi. Puno toga ovisi o tome što će ona reći, a sve to zanima i mještane Palovca. Kao što smo već pisali, Martin Dominić koji je bio, kako su ga opisali, boem, strijelac u lokalnom nogometnom klubu Dinamo, često je znao izraziti sumnju da Smiljana ima veze s Jasmininim nestankom. Međutim, te sumnje koje je znao iznijeti kada bi popio u lokalnoj krčmi nikad nije ponovio i pred policijom kada su s njim obavljali razgovore.

Majka Katarina bila je ta koja je prva prijavila nestanak kćeri Jasmine, i to 16. augusta 2005. godine. Jasmine tada nije bilo već gotovo punih pet godina, a Smiljana je uvjeravala i roditelje, ali i druge koji su pitali za Jasminu da se ona čuje s njom, da joj se javlja, da je navodno u Francuskoj, da je otišla raditi na kruzer.

Jasmina je studirala u Zagrebu, ali je sve do nestanka ljeti redovito dolazila u roditeljsku kuću u Palovcu. Negdje 2000. godine po mjestu se počelo pričati o njezinu nestanku, ali je Smiljana i roditelje, i mještane, i policiju uvjeravala da kontaktira s Jasminom i da joj se ona javlja. 

Više pročitajte na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije