Jasenovac: Uklonjena spomen ploča sa natpisom: “Za dom spremni”

Radiosarajevo.ba
Jasenovac: Uklonjena spomen ploča sa natpisom: “Za dom spremni”
Radnici u Jasenovcuuklonili su spornu HOS-ovu ploču sa natpisom “Za dom spremni”, objavila je Facebook stranica HRT-ove emisije Hrvatska uživo.

HOS-ovci su dežurali kod ploče sinoć do ponoći, a oko 4 sata jutros dobili su dojavu da će ploča biti ukinuta, nakon čega je njih nekoliko ponovo došlo da je brani. U 6 sati jutros HOS-ovci su se zaputili prema Zagrebu

Ministar branitelja Republike Hrvatske Tomo Medved izjavio je jutros da Vlada razgovara s Predsjedništvom Saveza udruga HOS-a i udrugom HOS-a grada Zagreba o rješavanju problema spomen ploče u Jasenovcu, o čemu će HOS danas održati konferenciju za novinare, prenosi Index.hr.

"Dijalog je intenzivan s punim pijetetom prema žrtvama, hrvatskim braniteljima koji su dali život na tom području. Danas je konferencija za novinare u 11 sati u HVIDRA-i grada Zagreba, pa vas pozivam da se odazovete i popratite ono što će kazati kolege iz Saveza udruga HOS-a", rekao je Medved novinarima uoči sjednice u Banskim dvorima.

Predstavnici Vlade i HOS-ovih udruga prethodnih su dana razgovarali o rješavanju problema spomen ploče jedanaestorici poginulih HOS-ovaca u Jasenovcu, na kojoj se nalazi i ustaški pozdrav "Za dom spremni", a neslužbeno se spominje mogućnost da ta ploča bude premještena u Novsku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije