Jandroković: Hrvatska ima pametnijeg posla od prepucanja s Dačićem

Fena
Jandroković: Hrvatska ima pametnijeg posla od prepucanja s Dačićem
/ Foto: Anadolija
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković komentirao je u srijedu izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, da će u Zagreb poslati imena žrtava Jasenovca.

Jandroković je rekao da je "srpska politika uvijek ista, što znači provocirati, verbalno izazivati i uvlačiti vas u blato" te da Hrvatska ima pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem.

Upitan o izjavi srbijanskog ministra vanjskih poslova te govoreći te odnosima sa Srbijom, Jandroković je rekao kako treba "izbjeći tu vrstu prepucavanja jer ona Hrvatskoj ne koristi".

"Mi smo članica EU-a i NATO-a, imamo neke druge prioritete. Ponudili smo ruku suradnje, ali oni u ovom trenu još uvijek nisu spremni za onu razinu suradnje i dobrosusjedskih odnosa koja je nužna da bi se ti odnosi razvijali pozitivno. Hrvatska nema razloga nastavljati tu vrstu polemike jer je ona beskorisna i trebamo se okrenuti stvarima koje su važnije za hrvatske ljude", prenosi Hina. 

"Kao što sam rekao, imamo pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem", zaključio je Jandroković nakon komemoracije ratnom ministru Gojku Šušku na zagrebačkom groblju Mirogoj.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije