Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju i Istru: Pijavica, tuča veličine oraha, bujice...

Radiosarajevo.ba
Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju i Istru: Pijavica, tuča veličine oraha, bujice...
Foto: istramet.hr / Luka Šarić - Pijavica u Istri

Prethodne noći i rano ujutro frontalni sustav kretao se preko područja Dalmacije. Nakon što je već jučer promjena vremena zahvatila zapadni dio Hrvatske, danas je stigla i do krajnjeg juga, javlja Dalmacija Danas.

U ranim jutarnjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje od Zadra do Splita te je lokalno pala obilna kiša.

Čitatelji ovog portala izvijestili su da je izrazito jako nevrijeme zabilježeno prije zore na otoku Čiovu i širem trogirkom području. Tamo se razvio olujni oblak koji je donio kišu, pljuskove, grmljavinu, ali i tuču.

Zbog velike količine oborina u kratko vrijeme dijelovi Čiova su se našli pod vodom, a ponegdje je palo i nekoliko centimetara tuče. Još nije poznato je li izazvala materijalnu štetu, ali pojedina zrna tuče bila su veličine oraha.

Prema potvrđenim izvješćima, kod Rta Kamenjaka razvile su se dvije pijavice koje su bile jasno definirane nekoliko minuta. Zabilježeni su jedan veći i jedan manji vrtlog.

Nedugo zatim oko 9 sati u nestabilnoj atmosferi na moru kod Brijuna razvio se novi sustav koji je iznjedrio vrlo definiranu i dugoživuću pijavicu, javlja Istramet. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije