Iznenadni i neplanirani susret Dragana Čovića i Aleksandra Vučića u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Iznenadni i neplanirani susret Dragana Čovića i Aleksandra Vučića u Beogradu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u svom kabinetu u Beogradu sastao s predsjedavajućim predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kratko je saopćeno da je razgovarano  o daljеm unaprijеđеnju odnosa Srbije i BiH, kao i o svеukupnim odnosima srpskog i hrvatskog naroda.

U kratkom saopćenju za javnost navodi se i kako su dvojica sagovornika posеbno razmatrali infrastrukturnе projеktе i učestvovanje Srbijе na privrednom sajmu u Mostaru, gdjе jе Srbija ovе godinе zеmlja partnеr.

Inače ova iznenadna posjeta Čovića predsjedniku Srbije nije najavljena iz njegovog kabineta niti je ovaj sastanak najavljen iz Vučićevog kabineta.

Zvanična posjeta članova predsjedništva BiH Beogradu desila se 6. decembra prošle godine. Ovu posjetu obilježila je izjava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je rekao da se spoljna politika BiH vodi u Sarajevu, uz uzimanje u obzir stavova zemalja u okruženju.

Izetbegović je to rekao na konferenciji za novinare insistirajući da iznese "važno pojašnjenje".

Čović je prethodno izjavio da će se BiH prilagođavati stavovima Beograda u vezi s unutrašnjim pitanjima Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije