Ivo Josipović o navodnoj izjavi Grabar-Kitarović: Izjava narušila odnose zemalja

Radiosarajevo.ba
Ivo Josipović o navodnoj izjavi Grabar-Kitarović: Izjava narušila odnose zemalja
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba / Ivo Josipović

Navodnu izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je Bosna i Hercegovina pod kontrolom militantnog Islama je za Al Jazeeru Balkans komentarisao njen prethodnik na predsjedničkoj funkciji Ivo Josipović. On je ukazao na odogovornost medija u ovoj i drugim sličnim situacijama.

The Jerusalem Post izbrisao spornu rečenicu u kojoj Kolinda govori o BiH

Josipović je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje, kako je rekao, hladniji. Podsjetio je na nekoliko pitanja oko koje se one ne usaglašavaju, kao što je Pelješki most. Smatra da dok je on bio predsjednik Hrvatska rješavala otvorena pitanja.

Prema njegovim riječima, dobro je što je Grabar-Kitarović demantovala navode, te je pozvao bosanskohercegovačke političare da koriguju svoje reakcije.

"Očito je da više ne možete vjerovati medijima. Svašta se iznosi u medijima što ne odgovara istini", kazao je.

Tvrdi da je navodna izjava narušila odnose između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zbog toga, kako je rekao, uvijek se mora biti oprezan u izjavama.

"Najveću podršku kod građana sam imao kada sam pokušavao uspostaviti dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Srbijom... Za govor u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine sam imao podršku preko 70 posto stanovnika Hrvatske", naveo je Josipović u razgovoru za Al Jazeeru Balkans.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije