Regija / Dačić poručio Izetbegoviću: Gotovo je s tim da je BiH unitarna država

10. 08. 2018. u 10:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas za Prvu televiziju da podržava prijedlog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju sa Kosovom, uz napomenu da on sam tu ideju zagovara već skoro deset godina.

On je istakao da je najveća i najvažnija promjena stava Amerike, koja je ranije smatrala da je pitanje Kosova riješeno i da mi treba samo da ga priznamo, dok je nova administracija promijenila poziciju i otvorena je da sagleda sve prijedloge za kreativna i fleksibilna rješenja.

"Želim da podsetim da se za predlog koji je izneo Vučić zalažem već desetak godina, jer je to jedino moguće i brzo rešenje koje može da otkloni taj akutni problem, a u ovom trenutku je rano govoriti da li će do toga doći", kazao je Dačić, javlja FoNet.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je on Miloševićev učenik koji uzalud pokušava da povuče paralele između Kosova i Republike Srpske, Dačić kaže da nema ništa protiv toga da svi iznesu svoje mišljenje, pogotovo pred izbore.

"Bakire, gotovo je sa tim da je Bosna i Hercegovina unitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, a mi imamo interes da živimo u miru", poručio je Dačić, pa, prema pisanju Kurira, nastavio:

"Bakiru je neophodna ljekarska pomoć. Čovjek koji kaže da su Srbi gori od Hitlera stvarno ne zaslužuje da mu odgovaram. Otac Alija mu je ostavio u amanet da ovako priča i radi, pa ne znam zašto brine za Slobu. Bolje da i njega i mene ostavi na miru, nije nam ni do kolena. Ljuti ga paralela RS sa Kosovom? Tek će da ga naljuti, jer ćemo na tome insistirati." 

Dačić je prethodno rekao da je trebalo proglasiti nezavisnost Republike Srpske čim je to učinilo Kosovo, uz tvrdnju da je status RS povezan s pozicijom KiM.

KOMENTARI (5)