Ivica Dačić kao Rusija: Stigle optužbe iz SAD o miješanju u izbore

Radiosarajevo.ba
Ivica Dačić kao Rusija: Stigle optužbe iz SAD o miješanju u izbore
Foto: Anadolija / Ivica Dačić

Michael Carpenter, bivši savjetnik nekadašnjeg američkog potpredsjednika Joe Bidena, inače aktuelnog kandidata Demokratske stranke za predsjedničku nominaciju, ocijenio je da je najava šefa srbijsnaske diplomatije Ivice Dačića da će organizovati dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trumpa znak da želi da se miješa u američku unutrašnju politiku.

Ivica Dačić će organizovati Srbe da glasaju za Donalda Trumpa

“Srbijanski ministar vanjskih poslova planira da se miješa u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti Amerikance porijeklom iz Srbije da podrže Trumpa 2020.”, naveo je na svom Twitter nalogu i podijelio Dačićevu izjavu.

Carpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je riječ o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, po riječima njegovim riječima, treba da ostane rezultat dogovora dvije najveće partije u SAD.

Dačić je jučer za Telegraf izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsjedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trumpu.

“Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji”, naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije