Ismijavanje protesta opozicije: Ko je autor skandaloznog spota Vučićeve stranke

Radiosarajevo.ba
Ismijavanje protesta opozicije: Ko je autor skandaloznog spota Vučićeve stranke
Širom Srbije svake subote održavaju se protesti opozicionog Saveza za Srbiju koje vlast na svaki način nastoji minimizirati.

Najprije su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i režimu naklonjeni mediji umanjivali broj učesnika protesta, da bi proteklog vikenda građansku javnost zaprepastio neukusni spot "Mnogo koštaju Jeremićevi i Đilasovi protesti".

U spotu su lideri opozicije Vuk Jeremić i Dragan Đilas prikazani kao mafijaški saradnici koji dolaze na raport "tajkunu broju 1", uz muziku iz filma "Kum".

Autor ovog spota nije potpisan, a Vučićeva Srpska napredna stranka (SNS) objavila ga je na svom sajtu, zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, kao i na YouTubeu.

Kao jednog od glumaca u spotu javnost je prepoznala Miodraga Rakočevića, bivšeg direktora Narodnog Pozorišta u Prištini, trenutno direktora pozorišta na beogradskoj Čukarici koji je glumio u seriji "Beloj lađa".

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je spot režirao Milorad Milinković "Debeli", našoj publici poznat kao komentator utakmica Bundeslige na TV kanalu Eurosport. Međutim, Milinković je u izjavi beogradskim medijima oštro demantirao da ima bilo kakve veze sa sramnim spotom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije