Dubravica / Incident u Srbiji: Autobusu punom učenika tokom vožnje otpao točak

30. 10. 2019. u 08:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Zbog sumnje na napad na školski autobus, pokrenuta je istraga. Incident se dogodio 23. oktobra u selu Dubravica u Srbiji - na autobusu je otpao točak, ali srećom niko od djece nije povrijeđen.

Prevoznik "Kontinental turs" saopćio je da je vještačenjem utvrđeno da je na školskom autobusu, koji je 23. oktobra prevozio učenike, u selu Dubravica otpao točak jer je neko namjerno odvrnuo šarafe, prenose Novosti.rs.

"Daljom policijskom istragom utvrdit će se identitet počinioca, s obzirom da je autobus bio pun djece i samo pukom srećom nije niko povrijeđen", navedeno je u saopćenju "Kontinental tursa."

Ovaj incident dogodio se u jutarnjim satima, kada je autobus stigao iz Batovca u Dubravicu, prevozeći učenike do isturenog odjeljenja požarevačke OŠ "Vuk Karadžić" u srbijanskom naselju Zabela. Niko od djece nije povrijeđen i ona su uskoro krenula ka svom odredištu, jer je stigao drugi autobus istog prevoznika.

Ponudu na tenderu dostavila je i "Ariva Litas“, koja je godinama unazad prevozila đake. Pošto je došlo do izmjene konkursne dokumentacije, ova kompanija odustala je od tendera, smatrajući da su time sniženi kriterijumi za prevoznike, na uštrb bezbjednosti djece i kvaliteta prevoza.

Na ovo su iz Gradske uprave odgovorili da je izmjenom dokumentacije obezbjeđena veća konkurencija u cilju efikasnog trošenja javnih sredstava, kako bi se dobile najpovoljnije ponude, ali nije zanemarena bezbjednost djece, prenose "Novosti."

NEMA KOMENTARA