Ima 106 godina i kaže da je tajna dugovječnosti u izbjegavanju muškaraca

Radiosarajevo.ba
Ima 106 godina i kaže da je tajna dugovječnosti u izbjegavanju muškaraca
Twitter / Madeline Dye
Madeline Dye nikada nije bila na sastanku i jednom je posjetila pub, i to kako bi proslavila svoj 90. rođendan. Misli da je razlog zbog kojeg tako dugo živi izbjegavnje stresa koji dolazi s vezama i brakom.

Madeline je rođena u Heeleyju, južnom Sheffieldu 1912. godine - iste godine kada je Titanik potonuo. Kad je bila mlađa, živjela je na tom području s majkom Marijom i sestrom Auralie, nakon što je njezin otac Earnst poginuo u Prvom svjetskom ratu.

Svoj 106. rođendan proslavila je 28. aprila u domu za penzionere sa svojim rođacima. Njezina 80-godišnja nećakinja Diana Heaton rekla je za Sheffield Star

"Hoda bez štapa i vrlo je neovisna. Kad je imala 103 godine upitala me bih li zamijenila zavjese u njezinoj spavaćoj sobi. Rekla sam da ću to napraviti idući dan, a kad sam stigla, rekla je: 'Sviđaju li ti se zavjese?'. Promijenila ih je sama."

Jedan od tajni njezine dugovječnosti moglo bi biti hodanje - svaki dan je hodala zbog posla 3.2 kilimetara gore i dolje po strmom brdu, i to četiri puta na dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije