I dalje traje potraga u Srbiji, Monike još nema: Šta znamo dosad o slučaju

Radiosarajevo.ba
I dalje traje potraga u Srbiji, Monike još nema: Šta znamo dosad o slučaju
Foto: Blic.rs / Osmi dan potrage

Opsežna policijska potraga u Srbiji za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) u naselju Brzi Brod kod Niša, traje već osam dana.

Policija je našla više tragova koji ukazuju da monstrum stalno mijenja pozicije, navodno svuda sa sobom vodi djevojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama po selima oko Knjaževca.

Za njima i danas traga više od 600 policajaca, lovaca i dobrovoljaca.

Za potragu se koriste psi tragači, dronovi, termovizijske kamere i kvadovi, a ovaj rejon po cijeli dan nadlijeću helikopteri, javlja Blic.

Šta znamo do sad?

- Monika je nestala 20. decembra na putu ka školi u mestu Brzi Brod, potraga za njom ulazi u sedmi dan
- Četvrtog dana potrage u gustom šiblju kod obližnjeg sela Malča pronađen je njen ranac u dobro napravljenom skrovištu u kom je bio šator i vreća za spavanje
- U međuvremenu je otkriveno i da danima nema višestrukog silovatelja iz Malče, Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao "Malčanski berberin"
- Počela je opsežna potraga i za Malčanskim berberinom. Petog dana potrage policija je zatražila pomoć od građana ukoliko ga negde primijete da im odmah jave
- Jedna od dojava otkrila je da je Malčanski berberin viđen kako s djevojčicom ide duž pruge od Malče ka Knjaževcu
- Potraga po selima oko Knjaževca otkrila je da su obijene tri kuće, iz njih je uzimana hrana, a u štali jedne kuće pronađena je ošišana kosa za koju se sumnja da pripada Moniki
- Mještanin je prijavio da mu je u nedjelju Malčanski berberin tražio flašu vode i da je djevojčica bila s njim
- Kuća u kojoj su pronađeni tragovi njihovog boravka pripada ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića
- Tokom potrage za Malčanskim berberinom i Monikom pronađeni su dupli tragovi stopala

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije