Htjela iznenaditi muža za rođendan, pa ostala i bez poklona i bez novca

Radiosarajevo.ba
Htjela iznenaditi muža za rođendan, pa ostala i bez poklona i bez novca
FOTO: Facebook / Darko Tupek

Četiri mjeseca nakon što je uplatila suprugu skok padobranom kao rođendanski poklon, 28-godišnjakinja iz Omiša toliko se razočarala da je otišla ravno u Policijsku stanicu Omiš i prijavila – prijevaru.

"Željela sam iznenaditi muža i uplatila sam aeroklubu 'Slobodan pad', polovinom maja, 1.600 kuna (420 KM) za tandem skok padobranom, koji je trebao biti za deset dana na aerodromu u Sinju. Prije dogovorenog termina primila sam e-mail u kojem su naveli kako je termin odgođen te da će novi biti u augustu ili septembru. U naknadnoj prepisci e-mailom ponuđen mi je termin u Zagrebu, polovicom septembra, koji mi nije odgovarao te sam im tako napisala. Kako mi nisu odgovorili, nazvala sam ih, ali su mi rekli da 'imaju posla'. Tada sam primila e-mail u kojem su naveli da će skok biti u Sinju, a onda se neko vrijeme nije niko javljao na tri e-mail adrese na koje sam poslala poruke. Zatim mi je kazano da je predsjednik kluba Darko Tupek na putovanju, uglavnom da nema ništa od skoka", ogorčeno je prepričala mlada supruga za Slobodnu Dalmaciju.

Saznala je tada za još jedan slučaj u kojem se korisnica žalila kako joj je odgađan skok, prvo zbog vremenskih uslova, pa je avion bio na servisu, pa su oni iz kluba bili na kursu u Americi.

Sagovornica Slobodne Dalmacije je nakon toga zaprijetila tržišnom inspekcijom.

"Javio mi se gospodin Tupek da je u Kini i da su sve zapadne mreže bile blokirane zbog čega se nije mogao javiti ranije. Rekao je da se radi o komunikacijskim problemima te da nema nikakve prijevare. Nisam mu povjerovala već sam kontaktirala aeroklub Sinj u kojem su mi kazali da 'Slobodan pad' nije došao ni jednom unatrag dvije godine. Onda sam odlučila zatražiti povrat novca. Rečeno mi je da mogu dobiti samo 500 kuna jer da je 1,100 kuna članarina u klubu. Također su me upozorili da nisam pročitala prava i uslove iz kupona", rekla je 28-godišnjakinja.

Loši uslovi

Odlučila je tada sve prijaviti policiji te smo iz PU splitsko-dalmatinske dobili potvrdu o tome:

"Vezano za vaš upit obavještavamo vas da je 17. septembra Policijska postaja Omiš zaprimila prijavu vezanu za opisani događaj te je policijska istraga u toku", kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Slobodna Dalmacija kontaktirala je i Darka Tupeka iz 'Slobodnog pada' koji je još uvijek u Kini.

On kaže kako su zbog loših vremenskih uslova otkazali sve skokove do septembra.

Kao dokaz da je u Kini, poslao je fotografije i snimke tamošnjih skokova padobranom.

"Gospođa zbog finansijskih sredstava koja su joj potrebna za selidbu želi sada odustati od skoka i traži povrat. Radi trenutnog odsustva nismo bili u mogućnosti odgovoriti na pozive niti poruke posljednjih 15 dana, ali ona jednostavno izmišlja raznorazne konstrukcije o prijevari. Klub postoji već 10 i više godina, i skočilo je više od 5.000 ljudi. Klub pokriva svoje troškove iz članarina i organizacije skokova te iz tog razloga povrat nije moguć, a ukoliko trenutno nije moguće izvesti skok, ostavljamo mogućnost da se kupon produži. Kako trenutno prolazimo kroz određene organizacijske promjene, mi smo sve aktivnosti odgodili do kraja oktobra te smo o tome obavijestili i gospođu iz Omiša, nakon čega ćemo objaviti termine skokova. U Sinju smo skakali u aprilu 2018. godine, za što imamo pismene te videodokaze", odgovorio je Darko Tupek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije