Hrvatski sport ostao bez velikog stručnjaka: Poginuo bivši selektor

Radiosarajevo.ba
Hrvatski sport ostao bez velikog stručnjaka: Poginuo bivši selektor
Foto: Jutarnji.hr / Miroslav Aksentijević

Nekadašnji selektor hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslav Aksentijević poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći, javlja 24sata.hr

Aksentijević je hrvatsku reprezentaciju vodio na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine, te godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Najveći uspjeh u karijeri ostvario je kao trener odbojkaša Varaždina s kojima je bio državni prvak.

"Miroslav je nastradao dok je bio na motoru, na naplatnim kućicama kod Rume na njega je naletio automobil. Ubrzo je prebačen u bolnicu u Šabac, ali se nažalost nije uspio izvući. Ovo je velika, strašna tragedija za sve nas, riječ je o velikom stručnjaku koji je u par navrata ostavio veliki trag u hrvatskoj odbojci", kazao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Hrvatski odbojkaški savez oglasio se saopćenjem.

"U velikoj nevjerici i s neizmjernom tugom javljamo svim našim odbojkaškim prijateljima da se danas ugasio jedan veliki odbojkaški život, bivšeg selektora hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslava Aksentijevića. Tragičnom saobraćajnom nesrećom završila se sportska i životna priča našeg trenera i prijatelja. 

U ovakvim trenucima uvijek je teško pronaći prave riječi, ali u mislima smo s porodicom i rodbinom, i šaljemo iskrene izraze saučešća ispred svih zaposlenika Hrvatskog odbojkaškog saveza i cijele hrvatske odbojkaške porodice. Počivao u miru", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije