Hrvatska: Vozio BMW-a 200 km/h u suprotnom smjeru na autoputu

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Vozio BMW-a 200 km/h u suprotnom smjeru na autoputu
PrtScr / Nevjerovatne scene sa hrvatskih autocesta

Video koji je osvanuo na Facebook stranici “Uživo sa hrvatskih prometnica” još jednom pokazuje da će se uz sva moguća upozorenja hrvatskih putara, naći se neko za volanom ko će ipak uspjeti da uđe u suprotan smjer autoputa.

Bilo je više takvih slučajeva, neki su bili i s fatalnim posljedicama, ali video koji je objavila popularna stranica zaista ledi krv u žilama. Naime, vozač tamnog BMW-a na autoputu A5 “Slavoniki” vozi do 200 km/h mimoilazeći se pritom s automobilima iz suprotnog smjera, pa vozači kojima se približavao vjerovatno nisu uspjeli ni da protrljaju oči.

Video je juče snimila grupa mladića vozeći se “normalnom” trakom autoputa koje je taj prizor doveo do nevjerice i smijeha, a kad su vidjeli da je „vrag odnio šalu”, dobro su pojurili kako bi sustigli nesmotrenog vozača BMW-a pa su mu trubili i mahali da barem uspori jer je u suprotnoj traci, prenosi “Jutarnji list”.

Međutim, da stvar bude još nevjerovatnija, “prestupnik” je kad ih je ugledao prvo stisnuo gas vjerovatno misleći kako se momci žele trkati, nesvjestan da je između njih ograda i da vjerovatno neko od njih vozi u suprotnom smjeru, da bi na kraju ipak usporio…

Drugi detalji nisu poznati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije