Hrvatska: Uhapšen bh. državljanin, krao torbice po plaži

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Uhapšen bh. državljanin, krao torbice po plaži
Foto: visitopatija.net / Lovran

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela krađe.

Osumnjičenog su jučer u Mošćeničkoj Dragi s ukradenim predmetima zatekli građanin i policajac izvan službe, koji su ga spriječili u daljnjem činjenju istovrsnih kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je tokom jula i augusta iskoristio odsutnost vlasnika te u četiri navrata na plaži u Mošćeničkoj Dragi ukrao ostavljene torbe i stvari u njima (novac, mobitele, osobne dokumente, bankovne kartice i druge predmete), dok je u jednom slučaju iz kuće, također u Mošćeničkoj Dragi, ukrao mobitele.

Ovi mobiteli te dio drugih otuđenih predmeta su pronađeni i vraćeni vlasnicima. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na više od 20.000 kuna. Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 64-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, javlja Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije