Hrvatska: Stigao prvi veliki val turista, gužve na cestama

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Stigao prvi veliki val turista, gužve na cestama
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL / Gužva na cestama

Zbog gustoće prometa i vožnje u koloni Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na dodatni oprez i strpljenje, posebice na Lučkom, dionici A7 prema Krku, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici te na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, gdje se kolona proteže i na Istarski ipsilon.

Po informacijama od 12.00 sati, na ulasku i izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko kilometar; na zagrebačkoj obilaznici (autocesti A3) iz smjera čvora Jankomir u pravcu NP Lučko kolona je oko dva km.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 4 km, a na autocesti A7 između čvorova Križišće i Šmrika, u smjeru Krka vozi se u koloni od oko 2 km; na autocesti A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko kilometar; riječkoj obilaznici, na čvoru Matulji, u smjeru Istre/Opatije kolona je oko kilometar.

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na graničnim prijelazima i pojedinim trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjodalmatinskim otocima.

Zbog vožnje u koloni vozače se poziva da prilagode brzinu i sigurnosnu udaljenost između vozila.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 pred GP Bajakovo duga oko 500 metara.

Zbog sportske manifestacije u Republici Sloveniji zatvorena je glavna cesta Novo Mesto-Metlika, pa se sav promet, umjesto u smjeru graničnog prijelaza Jurovski Brod, preusmjerava na GP Pribanjci.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije