Hrvatska predsjednica objasnila odkud migrantima modrice i šokirala i voditelja

Radiosarajevo.ba
Hrvatska predsjednica objasnila odkud migrantima modrice i šokirala i voditelja
Foto: Pixsell / Kristina Šebul Fabac / Kolinda Grabar-Kitarović

Dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na granicu sa BiH pomno su zabilježile kamere, ali je jedna njena izjava natjerala na smijeh gledaoce. Prilog u RTL Direktu sinoć je urednik i voditelj Zoran Šprajc najavio u svom stilu.

"Iz neslužbene predsjedničke kampanje koja se službeno ne događa kako predsjednicu ne bi omela u državnim poslovima, idemo sad u te državničke poslove, koje bi objava njene kampanje omela. Predsjednica Republike obišla je državni granicu s Bosnom i Hercegovinom i policajce koji njome patroliraju. U pratnji ministra Božinovića poručila je kako Hrvatska neće postati ‘hot spot’ za migrante. Takođe, smatra da žica nije rješenje za granicu s BiH, jer u njoj žive Hrvati. Da ne žive, onda se, valjda, ne bi protivila", zaključio je Šprajc, piše srpskainfo.com.

Zanimljiva su bila i predsjedničina zapažanja.

"Ovo je danju teško prolaziti, a kamoli noću. Zato svaka čast hrvatskim policajcima", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Potom je predsjednica razgovarala s interventnim policajcem Goranom Ivićem, koji joj je pojasnio kako se kreću ilegalni migranti.

Predsjednicu je zanimalo i imaju li pokušaja proboja danju, a na pitanje poznaju li migranti teren, Ivić je kazao: “Poznaju, a to što se oni organizuju i mi smo organizovani, pa tako i mi isto znamo teren”.

Predsjednica je uzvratila: “Bravo, odličan odgovor.

Policijska brutalnost

Na kraju priloga Kolinda Grabar-Kitarović je zaključila nešto zbog čega je Šprajc osjetio potrebu da se, umjesto komentara, uhvati za glavu.

"Kad se neko provlači kroz ovaj teren onda je normalno da imaju ogrebotine, masnice i tjelesne ozljede. Dakle, razmišljajte o tome kad čujete svakojake priče da su naši policajci brutalni. Nisu, apsolutno vam garantujem to", zaključila je predsjednica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije